DOMOV > NOVICE > Zlato in leto zmaja: kovanec, ki združuje mitologijo in vrednost
Zlato in leto zmaja: kovanec, ki združuje mitologijo in vrednost

Zlato in leto zmaja: kovanec, ki združuje mitologijo in vrednost

08.05. 2024

V svetu numizmatike je leto 2024 posebej izpostavljeno zaradi izdaje zbirateljskih kovancev Lunarnega zmaja (Lunar Dragon), ki jih je predstavila Kraljeva avstralska kovnica Perth Mint. Kovanec, izdelan iz 99,99 % čistega zlata in srebra, predstavlja najnovejši dodatek k dolgotrajni in široko zbrani seriji Avstralskih lunarnih kovancev, ki je prvič izšla leta 1996. Ta serija praznuje 12 živalskih znakov starodavnega lunarnega zodiaka, ki naj bi vplivali na osebnost, obete in združljivost tistih, ki so rojeni pod njihovim vplivom.  


Zmaj, edina mitološka zver med živalmi, ima v kitajski kulturi izjemno pomembno vlogo. Tradicionalno se je cesar smatral za človeško inkarnacijo zmaja. Božansko, modro in dobronamerno bitje, ki uteleša ideale Kitajcev. Zmožnost vladanja nad vremenom, kot je ustvarjanje dežja in poplav z udarcem repa v reko, je zmaju pripisovala moč zagotavljanja obilnih pridelkov in sreče.  


Oblikovanje kovanca Lunarni zmaj je bilo zaupano izkušeni umetnici kovancev Ing Ing Jong, ki je svoje delo opravila z velikim spoštovanjem do zmajevega simbolizma. Svoj navdih je črpala iz tradicionalnih virov, vključno s slavno Devet-zmajsko steno in zmaji, vezenimi na cesarskih oblačilih, hkrati pa je želela ustvariti sveže, nove interpretacije. Rezultat je umetniško delo, ki zmaju poklanja čast njegove moči nad elementi, z valovi, vodo in meglo, vtkanimi v dizajn.  


Generalni direktor za kovane izdelke, Neil Vance, je izjavil, da je kovnica doživela brezprimereno povpraševanje po svojih kovancih Lunarnega zmaja iz leta 2012 in da je zanimanje za izdajo leta 2024 zelo visoko. Ker kovanci upodabljajo najbolj srečno žival v lunarnem zodiaku, bodo najnovejši kovanci zelo iskani.  


Kaj morate vedeti pred nakupom?  

Preden se odločite za nakup zbirateljskega kovanca Lunarnega zmaja, je pomembno razumeti nekaj ključnih dejavnikov:  


Pristnost: zagotovite, da je kovanec, ki ga kupujete, avtentičen. To lahko storite tako, da ga kupite pri priznanih prodajalcih ali trgovcih, ki lahko zagotovijo certifikat pristnosti.  


Stanje kovanca: vrednost kovanca je lahko močno odvisna od njegovega stanja. Neokrnjeni kovanci ('mint condition') so običajno vrednejši. Razmislite o nakupu kovancev, ki so bili profesionalno ocenjeni in kategorizirani.  


Tržna vrednost: raziskovanje trenutne tržne vrednosti in dosedanjih prodajnih trendov vam lahko pomaga razumeti, kako se vrednost vašega kovanca lahko spremeni v prihodnosti.  


Kovanci Lunarni zmaj predstavljajo zbirateljski interes kot tudi izraz kulture, zgodovine in naložbene vrednosti. Z združevanjem mitološke simbolike in čistega zlata ti kovanci simbolizirajo moč, srečo in uspeh, ki so značilni za leto zmaja, hkrati pa ponujajo trajno vrednost in lepoto, ki presega generacije.


-> KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED AKTUALNE PONUDBE. <-

Ali stopite v kontakt z nami. KLIKNITE TU.