DOMOV > NOVICE > Zakaj so zlate palice dobra investicija?
Zakaj so zlate palice dobra investicija?

Zakaj so zlate palice dobra investicija?

05.08. 2022

Ena izmed največjih prednosti naložb v zlato je, da ohranja svojo vrednost. Druge vrste valut, kot so papirji ali kovanci, so bolj tvegane in lahko sčasoma spremenijo vrednost. Pri zlatu pa se je že v preteklosti večkrat izkazalo, da uspešno ohranja vrednost. Z varčevanjem v zlatu ste lahko prepričani, da se vrednost naložbe ne bo zmanjšala!


ZLATO NUDI ZAŠČITO PRED INFLACIJO  

Zlato se je v preteklosti izkazalo za dobro zaščito pred inflacijo. Razlog za to je preprost - cena zlata se navadno zvišuje skupaj z rastjo življenjskih stroškov. Če državna valuta izgubi na vrednosti, bo vaše zlato vedno vredno enako ali več. Naložba v likvidno sredstvo, kot je zlato, predstavlja najenostavnejši način zaščite.   

Zlato ohranja svojo dragocenost, ker je njegova količina na svetu omejena. Večina zlata, ki je trenutno na trgu, je v obtoku od 90. let prejšnjega stoletja. Tudi proizvodnja novega zlata v rudnikih po vsem svetu se v zadnjih 20 letih zmanjšuje.  

To zmanjšanje proizvodnje pa ustvarja omejitve ponudbe. Za odprtje novih rudnikov plemenitih kovin je potrebno veliko časa, zato lahko predvidevamo, da bo ponudba zlata majhna in bo zagotavljala velik donos na naložbo tudi v prihodnosti. Vsakič, ko se ponudba plemenitih kovin zmanjša, se cene zvišajo in zlato postane dragocenejše.


NARAŠČAJOČE POVPRAŠEVANJE PO PLEMENITIH KOVINAH  

Ne le da je ponudba zlata majhna, povečuje se tudi njegovo povpraševanje. Številni narodi po svetu namreč uporabljajo zlate palice in zlat nakit kot način varčevanja.   Zaradi majhne ponudbe zlata in velikega povpraševanja bodo cene še naprej rasle. Če želite vlagati v sredstvo, ki vam bo še naprej zagotavljalo vrednost, se odločite za plemenito kovino, po kateri se bo povpraševanje nenehno povečevalo, kot pri zlatu.


RAZPRŠITEV PORTFELJA  

Veliko ljudi se odloči za naložbo v zlato ali druge plemenite kovine, ker je tako lažje razpršiti svoj portfelj. Diverzifikacija je bistvenega pomena za vsakega vlagatelja, saj vas lahko zaščiti pred tveganjem ali izgubo naložb.  

Ker se lahko zlato zavaruje pred inflacijo in padanjem vrednosti ameriškega dolarja, je enostaven način za razpršitev portfelja in zaščito vašega premoženja. Čeprav obstajajo tudi druge možnosti za razpršitev portfelja, kot so delnice, obveznice in nepremičnine, je vlaganje v plemenite kovine zanesljiv način za zaščito vaših naložb.


RAZLIČNE OBLIKE LASTNIŠTVA ZLATA  

Še ena velika prednost vlaganja v kovine je, da obstaja veliko načinov za posedovanje zlata! V številnih državah so zlate palice običajna oblika varčevanja, zlato pa je lahko tudi v obliki kovancev, palic, kroglic in celo nakita. Zaradi tega je lažje vlagati v zlato in najti obliko zlata, ki najbolje ustreza vašim naložbenim strategijam.  

Poleg tega lahko pri Harvest Metallis izberete naložbe v zlato, ki ustrezajo vaši cenovni ravni, preferencam glede oblike te plemenite kovine in drugim željam.    


VISOKA LIKVIDNOST  

Zlato je likvidno sredstvo, kar pomeni, da ga je enostavno prodati za gotovino. Likvidna sredstva so potrebna za večino finančnih strategij, zlasti za tiste, kjer gotovino potrebujete hitro. V časih finančne negotovosti lahko denar, vezan v delnicah in drugih naložbah, povzroči finančni propad.  

Svoje naložbe v zlato pa lahko preprosto prodate, s tem pa imate na voljo gotovino, ki jo lahko uporabite, kadar koli jo potrebujete.    


PRIČNITE Z VARČEVANJEM V ZLATIH PALICAH  

Ne glede na to, ali želite pričeti z naložbo v zlate palice ali katero koli drugo obliko zlata, vam pri Harvest Metallis pomagajo izkušeni osebni finančni svetovalci.


-> KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED AKTUALNE PONUDBE. <-  

Ali stopite v kontakt z nami. KLIKNITE TU.