DOMOV > NOVICE > Zakaj je varčevanje v zlatu varna naložba?
Zakaj je varčevanje v zlatu varna naložba?

Zakaj je varčevanje v zlatu varna naložba?

09.03. 2022

Zakaj je varčevanje v zlatu varna naložba?

Vsi si želimo, da bi bila naša prihodnost varna in bi uživali finančno varnost. A ker je težko predvideti, kaj nas čaka, je priporočljivo, da se skladno s svojimi možnostmi in željami začnete pripravljati že danes. Z varčevanjem v zlatu ne boste poskrbeli le za večjo varnost, temveč boste z naložbami lahko uresničili tudi svoje cilje.

Glavna prednost varčevanja v zlatu je, da v kriznih obdobjih pridobiva vrednost in ga lahko unovčite povsod po svetu, pri tem pa je prodaja zlata neobdavčena. Zlato je v preteklosti mnogim vlagateljem prineslo izjemne donose. Plemenite kovine danes predstavljajo veliko naložbeno priložnost, saj imajo v primerjavi z drugimi nizko donosnimi naložbami večji potencial rasti.


Kako torej varčevati v zlatu?

Preden se odločite za to obliko naložbe, si odgovorite na vprašanje, ali ste pripravljeni vezati sredstva na dolg rok, deset let in več? Če imate presežna sredstva in želite razpršiti svoje naložbe, da bi zmanjšali tveganje, je zlato prava izbira za vas. Kot pri vsaki naložbi, je priporočljivo, da tudi v zlato vlagate na dolg rok.

 

Kdaj pričeti z investicijo?

Ob odločitvi o naložbi v zlato spremljajte dogajanje na trgu, sploh za dolgoročno doseganje pozitivnega donosa. Pretekla gibanja zlata so sicer lahko dober napovednik za prihodnost.

V preteklosti se je zlato gibalo ugodno celo po tem, ko so leta 1971 odpravili zlati standard, sistem, po katerem je bil denar v obtoku vezan na količino zlata. Prav tako je to veljalo, ko je bila inflacija visoka ali ko so bila tveganja na finančnih trgih zelo velika, kot je bilo na primer leta 2009, ko je bilo omajano zaupanje v ameriški dolar.

Zlato je ena najboljših oblik dolgoročne zaščite vašega bogastva, saj ni podvrženo tveganjem, ki jih prinaša denar iz papirja. Prav tako je varčevanje v zlatu odlična naložba za vaše dediče, saj je zlato do sedaj prekosilo vsa ostala naložbena sredstva, ki jih uporabljamo. Plemenite kovine so se v zadnjem desetletju izjemno izkazale pri vseh naložbenih indeksih.

Pri nas vam omogočamo nakup  100 gramskih palic zlata kovnice Argor-Heraeus z oznako Good Delivery, najvišjega standarda kakovosti, po izjemni ugodni ceni tudi do 15 % ugodneje od posameznega nakupa enogramske ploščice. Obrnite se na naše svetovalce in poskrbite za varno prihodnost.

-> KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED AKTUALNE PONUDBE. <-  

Ali stopite v kontakt z nami. KLIKNITE TU.