DOMOV > NOVICE > Zakaj je investicija v srebro pametna naložba?
Zakaj je investicija v srebro pametna naložba?

Zakaj je investicija v srebro pametna naložba?

09.11. 2022

Vse od rimskih časov je bilo razmerje med zlatom in srebrom več stoletij približno 12/1, kar pomeni, da je bilo za 12 unč srebra mogoče kupiti 1 unčo zlata. Vendar je v devetdesetih letih 20. stoletja to razmerje pričelo nihati.

V zadnjih 100 letih se je vrednost spreminjala zaradi rasti in padcev cen obeh plemenitih kovin. Ko je razmerje med zlatom in srebrom visoko, je to pogosto dober čas za nakup srebra, kar pomeni, da je srebrna kovina podcenjena v primerjavi s svojim dražjim sorodnikom. Decembra 2021 je bilo razmerje 77 : 1, kar pomeni, da je bila takrat cena srebra podcenjena. Zavarovanje lastnega premoženja v obliki srebra je pametna rešitev za povečanje vaših naložb in priložnost, ki obeta uspeh.


Zakaj sploh vlagati v srebro?

Vse prednosti glede stabilnosti naložbe, ki veljajo za zlato, veljajo tudi za srebro. Srebro ima kot redka plemenita kovina enako notranjo vrednost kot zlato in je že stoletja sestavni del in osnova valut. V boju za srebrne rezerve so se zato v preteklosti odvijale številne vojne. V naložbenem smislu pa je srebro lahko varovalo pred inflacijo in je dober način za diverzifikacijo uravnoteženega portfelja.

Poleg tega je tu še vprašanje redkosti. Z večanjem industrijskih načinov uporabe te plemenite kovine se lahko cene zvišajo. Ker obstaja le omejena količina srebra in ker bo povpraševanje po srebru verjetno še naprej naraščalo, je nakup srebra trdna naložba, ki lahko zagotovi visoke donose in stabilnost.

Čeprav se morda trenutno zdi, da je srebra na pretek, bi ob trenutni stopnji porabe in vse večjem povpraševanju po mnenju nekaterih analitikov lahko postalo srebro ena redkejših plemenitih kovin 21. stoletja.  


Srebro ima velik potencial

Srebro je zelo iskano v draguljarski industriji, uporablja pa se tudi v številne druge proizvodne namene, saj velja kot najboljši prevodnik toplote in elektrike, zato je bistvenega pomena za napredno tehnologijo. Srebro se uporablja med drugim v medicini, pri proizvodnji katalizatorjev v avtomobilih in v mobilnih telefonih.

Nekateri strokovnjaki menijo, da je do "vrhunca ponudbe srebra", ko bo izkopano vso razpoložljivo srebro na planetu, manj kot deset let. Srebro, ki se uporablja v industrijskih procesih, postane izrabljena surovina, zato bodo cene predvidoma skokovito narasle, ko ga bo njegova zaloga pošla.


-> KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED AKTUALNE PONUDBE. <-  

Ali stopite v kontakt z nami. KLIKNITE TU.