DOMOV > NOVICE > Naložba v zlato ali nepremičnine?
Naložba v zlato ali nepremičnine?

Naložba v zlato ali nepremičnine?

29.07. 2022

Premišljene naložbe lahko prinesejo visoke donose, vse pa je odvisno od potreb, namena in tveganja, ki smo ga pripravljeni sprejeti. Če govorimo o dolgoročnih naložbah, so glavne preference naložb v zlatu in nepremičninah.

Zlato ima to čudovito prednost, da je znesek naložbe in količina nakupa fleksibilna, poleg tega pa je zlato visoko likvidno. Nepremičnine zahtevajo večjo naložbo, vendar pa vam lahko prinesejo dober dobiček, če se naložbe lotite na pravi način. Nepremičnine so zelo stabilna naložbena možnost z nizkim tveganjem.

Po drugi strani pa zlato predstavlja večjo volatilnost in tveganje kraje. Nepremičnina prinaša duševni mir, ker vam zagotavlja prihodnost. Poleg tega naložba v nepremičnine ustvarja možnost rednega prihodka z dodatnimi davčnimi ugodnostmi. Nepremičnine, naj bodo stanovanjske ali poslovne, lahko ustvarijo pasivni prihodek za vlagatelje v obliki mesečnih najemnin tudi v gotovini, česar naložbe v zlato ne morejo. Donosi rumene plemenite kovine so nominalni, vrednost nepremičnine pa se spreminja z gibanjem trga in gospodarstva.

Nepremičnine morda zahtevajo več sredstev, vendar je od teh naložb odvisno delovanje številnih sektorjev. Tako naložba v nepremičnino ni le varna naložba, ampak lahko ustvari tudi boljše donose v določenem obdobju, medtem ko še vedno prejemate reden prihodek iz naslova zaposlitve. Skupna lastnost zlata in nepremičnin je, da oboje predstavlja močno sentimentalno vrednost za vlagatelje. Plemenite kovine se v zadnjem času kažejo kot izjemna naložbena priložnost. Prav tako je naložba v zlato ena najboljših oblik dolgoročne zaščite vašega bogastva, saj ni podvrženo tveganjem, ki jih prinaša denar iz papirja. Naložbe v zlato so tudi smiselne, ker uspešno premagujejo inflacijo.

Tako naložba v zlato kot v nepremičnine imata svoje prednosti, zato je oboje pametno vključiti v svojo strategijo razpršitve sredstev in ustvarjanja premoženja. Obrnite se na naše osebne finančne svetovalce, ki vam bodo pomagali izbrati najboljšo naložbeno strategijo po vaših željah.


-> KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED AKTUALNE PONUDBE. <- 

 Ali stopite v kontakt z nami. KLIKNITE TU.