DOMOV > NOVICE > Naložba v plemenite kovine varuje vrednost vašega premoženja
Naložba v plemenite kovine varuje vrednost vašega premoženja

Naložba v plemenite kovine varuje vrednost vašega premoženja

12.04. 2022

Da je razpršenost naložb pomembna za učinkovito upravljanje premoženja in finančno varnost v negotovih časih ste zagotovo že slišali. Pri tem je pomembno dejstvo, da je ena najbolj stabilnih naložb investicija v plemenite kovine.

V otroštvu smo večkrat slišali pravljice o skritih zakladih, zlatnikih in srebrnikih. Kljub temu, da je lahko zaklad očem skrit dlje časa, bo venomer ohranil svojo vrednost. Na to prevečkrat pozabimo in svoje premoženje skladiščimo v bankah in nepremičninah. Tovrstne naložbe sicer predstavljajo varnost za ohranjanje vrednosti premoženja, je pa razpršenost kljub temu zelo pomembna. Najbolj optimalno je da imamo denar investiran v različnih naložbenih razredih, med katere se uvršča tudi naložba v plemenite kovine. Trenutno večina strokovnjakov predlaga da imamo cca 30% denarja investiranega v naložbeni razred plemenitih kovin. Zaradi inflacije se vrednost denarja vsako leto zniža, še nikoli do sedaj pa na svetu ni bilo toliko na novo natisnjenega denarja, javnega dolga ter negativnih obresti pri depozitih in državnih obveznicah. Plemenite kovine, še posebej zlato in srebro v fizični obliki, imajo zato pomembno vlogo varovanja vrednosti vašega premoženja. Zlato poznamo v oblikah nakita, zlatnikov in zlatih palic, skoraj 80 % pa ga letno izkopljejo v rudnikih. V zadnjih 15 letih je investicija v zlato kljub nestabilnosti trga beležila 9,2-odstotni donos na leto. Prav zaradi nihanj trga so najbolj priporočljive sre­dnje dolgoročne naložbe, med 3 do 5 let ali več, ki ne nazadnje pomenijo naložbo v finančno varno starost.

Pri družbi Harvest Metallis lahko varčujete v zlatu z enkratnim nakupom zlatnikov ali zlatih palic, ali pa se odločite za varčevanje po programu Solis. Pri varčevanju v zlatu Solis varčujete v 100-gramski zlati palici kovnice Argor-Heraeus, z najvišjo možno čistino: 999/1000 in oznako Good Delivery. Ta shema za varčevanje v zlatu vam omogoča, da plačujete mesečni fiksni znesek za nakup deleža 100 g palice Argor-Hearaeus. Kadarkoli z dodatnimi vplačili hitreje povečujete svojo naložbo in sodelujete pri nakupu 100-gramske zlate palice, ki jo lahko s časoma odkupite v celoti, lahko pa se predhodno odločite prodati svoj delež.

Tako zlatnike, kot zlate palice lahko hitro in enostavno naročite v Harvest Metallis spletni trgovini: https://www.harvestmetallis.si/trgovina.

Zavarujte vrednost vašega premoženja že danes in se odločite za naložbo v plemenite kovine.

-> KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED AKTUALNE PONUDBE. <-  

Ali stopite v kontakt z nami. KLIKNITE TU.