DOMOV > NOVICE > Najbolj priljubljeni zlati kovanci za naložbe
Najbolj priljubljeni zlati kovanci za naložbe

Najbolj priljubljeni zlati kovanci za naložbe

05.06. 2024

Zlato je že stoletja simbol bogastva in varnosti, njegova vrednost pa se ohranja tudi v časih gospodarske negotovosti. Zlati kovanci so ena izmed najpriljubljenejših oblik naložbe v zlato, saj so priznani po vsem svetu, so enostavni za trgovanje in ponujajo fizično zavarovanje vrednosti. V nadaljevanju bomo pregledali nekaj najbolj priljubljenih zlatih kovancev, ki jih izbirajo tako individualni vlagatelji kot podjetja.  


Ameriški zlati orel (American gold eagle)  

Ameriški zlati orel je med najbolj iskanimi zlatimi kovanci na svetu. Prvič so bili izdani leta 1986 in so na voljo v štirih velikostih: 1 unča, 1/2 unče, 1/4 unče in 1/10 unče. Njihova priljubljenost izhaja iz dejstva, da jih podpira ameriška vlada, kar zagotavlja njihovo čistost in težo. Na eni strani kovanca je upodobljen kip svobode, na drugi pa orel, kar simbolizira ameriško svobodo in družinske vrednote.  


Kanadski javorjev list (Canadian gold maple leaf)  

Kanadski javorjev list velja za enega najčistejših zlatih kovancev na trgu, saj vsebuje 99,99 % čistega zlata. Izdaja ga Kraljeva kanadska kovnica od leta 1979. Javorjev list na eni strani kovanca in upodobitev britanske kraljice Elizabete II na drugi strani zagotavljata visoko prepoznavnost in zaupanje vlagateljev. Kovanci so znani po svoji visoki likvidnosti in globalni prepoznavnosti.  


Južnoafriški Krugerrand  

Krugerrand je bil eden prvih zlatih kovancev, namenjenih naložbenikom in ostaja med najbolj trgovanimi zlatimi kovanci na svetu. Prvič je bil izdan leta 1967 in je znan po svoji oranžni barvi, ki je posledica majhnega dodatka bakra.  


Zlati avstralski kenguru  

Zlati avstralski kenguru je priljubljen zaradi svojega privlačnega dizajna, ki se letno spreminja. Prvič izdan leta 1986 s strani Avstralske kovnice, kovanec prikazuje različne motive kengurujev, ki so simbol Avstralije. Ponuja se v različnih velikostih, od 1/20 unče do ene unče, kar vlagateljem omogoča prilagodljivost pri naložbah.  


Britanski zlatnik sovereing (British Sovereign)  

Britanski zlatnik sovereing je bogat z zgodovino, saj se njegova izdaja začne že v letu 1817. Ta kovanec je znan po svoji upodobitvi svetega Jurija, ki premaguje zmaja, delo slavnega kiparja Benedetta Pistruccija. Britanski zlatniki sovereingi so cenjeni zaradi svoje zgodovinske vrednosti in so priljubljeni med zbiratelji ter vlagatelji.  


Izbira pravega zlatega kovanca za naložbo zahteva razumevanje trga in poznavanje različnih možnosti. Zgoraj omenjeni kovanci predstavljajo zgolj vrh ledene gore v svetu naložbenega zlata, vendar so zaradi svoje priljubljenosti, likvidnosti in prepoznavnosti odlična izbira za tiste, ki želijo svoja sredstva zavarovati z naložbami v plemenite kovine. Vlagatelji bi morali razmisliti o različnih velikostih, geografskem izvoru in zgodovinski vrednosti kovancev, da najdejo najboljšo možnost za svoje finančne cilje.


-> KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED AKTUALNE PONUDBE. <-

Ali stopite v kontakt z nami. KLIKNITE TU.