DOMOV > NOVICE > Katere plemenite kovine imajo največji potencial?
Katere plemenite kovine imajo največji potencial?

Katere plemenite kovine imajo največji potencial?

17.05. 2022

Naložbe v plemenite kovine spadajo med najbolj priljubljene varnejše naložbe. Poleg varnosti pred inflacijo predstavljajo najenostavnejšo obliko vlaganja denarja. Za naložbo v plemenite kovine potrebujete le dovolj investicijskih sredstev za želeno vrsto in količino plemenitih kovin ter znanje o gibanju cen.

Danes finančni trgi ponujajo raznoliko paleto naložb in tako dajejo vsem priložnost, da svoje prihranke vložijo v izbrano obliko naložbe. Preden se lotite investicije v plemenite kovine, pa je dobro izbrati pravi nakup. Za doseganje čim večjega dobička je potrebno izbrano plemenito kovino kupiti za čim manj denarja in jo na koncu prodati po najvišji možni ceni.                                                 

Katere so tiste plemenite kovine, ki trenutno obetajo največ?

Da se plemenita kovina sploh uvrsti med izbor najbolj zaželenih, mora biti redka, hkrati pa mora imeti visoko ekonomsko vrednost in možnost rasti. Trenutno so med najbolj aktualnimi zlato, srebro, platina in paladij, ki je sicer nekoliko manj priljubljen. Cene plemenitih kovin poleg aktualnih gospodarskih razmer določa tudi povpraševanje po njih. V kolikor povpraševanja po določeni plemeniti kovini ni, se bo cena te kovine znižala, zato bodo izgubo utrpeli vlagatelji, ki so v preteklosti vanjo investirali. Iz tega razloga se določeno količino plemenitih kovin omejuje, saj tako ohranjajo možnost rasti in ekonomsko vrednost.

Vrednosti plemenitih kovin ves čas nihajo, še posebej v času gospodarskih kriz. Z nakupom plemenite kovine tako zavarujete vrednost denarja pred inflacijo, ki je pogosta posledica gospodarske krize.

Za enako vsoto denarja lahko kupite različne mase plemenitih kovin, vendar je pri tem najbolj pomembno, kako se bo cena plemenitih kovin čez čas spreminjala. Če povzamemo, največ potenciala ima tista plemenita kovina, katere naložbena cena bo od trenutka nakupa najbolj narasla. Da bi bila vaša naložba kar se da optimalna, pa je potrebno poznati gibanje cen plemenitih kovin ter izbrati pravi trenutek za nakup.

Med najbolj klasične oblike naložbe v plemenite kovine spada nakup naložbenih palic in kovancev. Ne glede na vrsto naložbe v plemenite kovine pa boste poleg zavarovanja pred inflacijo oproščeni plačila davka na dodano vrednost. Za izbiro naložbe v plemenite kovine po vaši izbiri se obrnite na naše osebne finančne svetovalce.

-> KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED AKTUALNE PONUDBE. <-  

Ali stopite v kontakt z nami. KLIKNITE TU.