DOMOV > NOVICE > 5 razlogov za nakup zlata in srebra
5 razlogov za nakup zlata in srebra

5 razlogov za nakup zlata in srebra

19.04. 2023

1.     Inflacija in zlato

Vlagatelji verjamejo, da sta zlato in srebro podcenjena v primerjavi z zgodovinsko stopnjo inflacije. Zlato je bilo v preteklem letu najuspešnejša plemenita kovina, vlagatelji pa menijo, da imajo plemenite kovine velik potencial, ki trenutno ustvarja popolno nakupno priložnost.  


2.     Eksponentno naraščanje uporabe plemenitih kovin

Ne le, da države in banke po vsem svetu kupujejo zlato večjih količin, tudi industrija ne kaže znakov upočasnitve. Zlato in srebro se edinstveno uporabljata na vseh področjih, od medicine, nakita, avtomobilske, letalske, vesoljske, baterijske in elektronske industrije in še bi lahko naštevali. Z novimi, okoljskimi zelenimi pobudami, ki jih narekujejo zahodne vlade, se bo proizvodnja električnih vozil in solarnih panelov, ki vsebujejo zlato in srebro, znatno povečala. Zaradi "povpraševanja" in dejstva, da sta zlato in srebro omejen vir (kar pomeni omejeno ponudbo), se je povpraševanje po zlatu in srebru na svetovnem trgu že močno povečalo.  


3.     Varčevanje za prihodnje generacije

Naložba v zlato in srebro je lahko način, kako svoje otroke naučiti pomena varčevanja in obenem načrtovati prenos plemenitih kovin na mlajše generacije v družini. Plemenite kovine so odlična dolgoročna naložba, saj lahko v različnih oblikah dosežejo visoke cene, še posebej v oblikah starinskih kovancev. Pravilno ravnanje in shranjevanje sta ključna za ohranjanje vrednosti. Poleg tega je paket zlatih kovancev lahko odličen prihranek, ki bi ga lahko v prihodnosti uporabili za nakup vozila, polog za nakup prve nepremičnine ali pa šolnino za fakulteto.  


4.     Diverzifikacija portfelja

Zlato in srebro sta sredstvi, ki že desetletja kradeta pozornost vlagateljev. Obstaja mnogo strategij in metod naložb v plemenite kovine, kot je nakup papirnate ali fizične plemenite kovine. Banke in večji skladi z njimi trgujejo za kritje izgub pri tveganem trgovanju, zdi pa se, da si zlato in srebro bolj kot kdaj koli prej utirata pot med večjo množico vlagateljev. Morda je zdaj pravi čas, da razmislite o okrepitvi naložbe v zlato in srebro.


-> KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED AKTUALNE PONUDBE. <-  

Ali stopite v kontakt z nami. KLIKNITE TU.