DOMOV > NOVICE > 3 prednosti, ki jih varčevanje v zlatu prinese vaši družini
3 prednosti, ki jih varčevanje v zlatu prinese vaši družini

3 prednosti, ki jih varčevanje v zlatu prinese vaši družini

11.10. 2022

Vsi starši želimo svojim otrokom omogočiti vse možnosti v življenju ter jim zagotoviti varno finančno prihodnost. Načinov za to je veliko, eden od teh pa je, da jih finančno izobražujemo in pričnemo z varčevanjem zanje že v zgodnjem obdobju njihovega življenja. Zakaj zlato in različne plemenite kovine na tej poti igrajo izredno pomembno vlogo? Preberite v nadaljevanju.  


Fizično zlato je naložba, ki lahko traja več generacij

Izmed vseh prednosti, ki jih fizično zlato ponuja, je glavna prednost zlata njegova trajnost, tako fizična kot tudi finančna. Zlato za razliko od nekaterih drugih oblik naložb, kot recimo naložbe v nepremičnine, ne izgublja vrednosti in v fizičnem stanju ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Preko pregleda zgodovine se je večkrat izkazalo, da zlato prenese vzpone in padce na trgu. Tudi v primerih, ko vrednost zlata pade, se bo najverjetneje kmalu spet dvignila. Zlato je redko in neuničljivo blago, ki se ga uporablja po celem svetu. To je tudi razlog, da v zgodovini trgovanja z zlatom vrednost zlata nikoli ni padla na nič. Kot valuta se zlato uporablja že dolgo. Leta 1500 je bilo zlato kot plemenita kovina priznano kot standard za menjalno sredstvo v mednarodni trgovini. Temu primerno lahko zaključimo, da so prihranki v zlatu za vas odlična naložba v vašo prihodnost in prihodnost vaših otrok ali vnukov. Zlato se lahko tudi prenaša iz generacije v generacijo.  


Zlato vas ščiti pred inflacijo

Varčevanje v zlatu je edinstveno. V primerjavi z bančnim varčevanjem je zlato plemenita kovina, odporna proti razvrednotenju papirnatega denarja, ki ga povzroča inflacija. Drugače rečeno, zlato ne izgublja svoje vrednosti tako, kot papirnati denar. Zgodovinsko gledano je zlato zmagovalec v bitki proti papirnatemu denarju, ki je v zadnjih 20 letih izgubil približno 80 % svoje vrednosti v primerjavi z zlatom. To si lahko preprosto razložimo tako, da se papirnati denar neomejeno tiska, kar razvrednoti valute, medtem ko zlata ne moremo natisniti ali kar tako ustvariti, kar mu daje naravno in trdno vrednost. Fizično zlato je redek in dragocen proizvod, zato se njegova cena ob naraščajoči inflaciji na splošno giblje tako, kot se gibljejo cene vseh fizičnih proizvodov – zviša se. S tem ko prihranite nekaj zlata za vaše otroke, zmanjšate morebitne izgube, do katerih lahko pride, če bi se vrednost njihovih prihrankov v papirnatem denarju začela zmanjševati.


Vrednost zlata je priznana po vsem svetu

Zelo prepričljiv razlog, da se naložba v zlato obnese, je tudi ta, da je vrednost zlata priznana v skoraj vseh državah sveta. Če bi se zrušil monetarni sistem, bi vam zlati kovanci, ki so zakonito plačilno sredstvo, prišli zelo prav. Z zlatom, ki je povsod priznano plačilno sredstvo, se trguje skoraj v vseh državah, zamenjate pa ga lahko tudi za papirnati denar po vsem svetu.


Zagotovite varno finančno prihodnost svojim otrokom in varčujte v zlatu. Spomnite pa jih, da je zlato, ki ste ga kupili zanje, naložba za njihovo prihodnost. Morda je privarčevana vrednost zlata lahko celo dober temelj za varno finančno prihodnost njihovih otrok.


-> KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED AKTUALNE PONUDBE. <-  

Ali stopite v kontakt z nami. KLIKNITE TU.